Oprichting

 

De stichting Jazzy Dongemond is op 4 november 2008 opgericht door

Jos van der Ven, Ine Put en Johan Sloothaak

 

foto Charlotte Akkermans/het fotoburo

 

Iedereen die van jazzmuziek houdt, is welkom op de maandelijkse jazzdag, die de pas opgerichte stichting Jazzy Dongemond houdt.

 

Met de term 'jazzy' wil de stichting benadrukken dat de gekozen muziekstijl veelzijdig is.

Onze stichting streeft ernaar om de inwoners van Raamsdonk/Raamsdonksveer/Geertruidenberg en omliggende gemeenten mee te nemen in de wereld van de jazzy muziek. Dit is een muzikale uitingsvorm die veel variaties kent. Onder andere blues, soul, jazz, swing en folk worden aangeduid met "jazzy".

Door een reis te maken langs de verschillende "jazzy" muziekstijlen hopen wij u op een aangename manier te verrassen en een brede groep mensen aan te spreken. Een centrale plaats wordt ingenomen door de traditionele jazz en swing muziek.

 

Als het aan initiatiefnemers Ine Put, Jos van der Ven en Johan Sloothaak ligt, wordt De Witte Leeuw 'the place to be'. Als je tenminste van kunst, cultuur en live jazzmuziek houdt.

Het idee voor een dergelijk initiatief zat al jaren bij Jos in het hoofd. Hij speelt zelf gitaar en houdt van jazzmuziek. In de gemeente was nergens een plek waar deze muziek gedraaid wordt.

"Het Nederlandse lied en de carnavalsmuziek is volop vertegenwoordigd. Maar de grote groep die van andere muziek houdt, heeft geen podium", vult Johan aan.

Johan: "Jazzy Dongemond biedt een brede groep mensen de mogelijkheid tot een sfeervolle invulling van de zondag. Wij richten ons vooral op degenen die gesetteld zijn en niet meer zo snel op stap gaan."

Ine Put loopt menig jazzfeestje af en baalde ervan dat er in haar woonplaats Raamsdonksveer geen enkele geschikte gelegenheid is voor jazzliefhebbers.

"Het is vervelend dat je geen borreltje kunt drinken tijdens zo'n feest, omdat je nog naar huis moet rijden. Door dit initiatief kunnen de gasten na een feestje gewoon naar huis lopen."

 

Stichting Jazzy Dongemond wil in de zalen van café De Witte Leeuw in Raamsdonksveer live jazzy muziek brengen. En dat zal niet het enige zijn. Kunstenaars kunnen hun werken tentoonstellen en de stichting sluit een wijnproeverij ook zeker niet uit.